Det avgörande ögonblicket

När du kämpar mot synden som vill upp och fram i dig, är det viktigt att vara förberedd på kamp, men vilket är det avgörande ögonblicket?

Det avgörande ögonblicket

När du kämpar mot synden som väller upp och vill ut inom dig, är det viktigt att vara förberedd på kamp, men vilket är det avgörande ögonblicket? Elias Aslaksen har skrivit en artikel angående detta, om radikalism och handlingsförmåga.

Det är i samma stund som man blir frestad. Då måste man slå till hårt. Om man inte är fast besluten och förberedd på detta och gör det på en gång, ger man lätt efter och faller i frestelsen. Frestaren är självaste Satan och honom behöver man inte lyssna på i flera sekunder innan man slår till, gör brutalt motstånd, går till full attack och avfyrar alla kanoner som man har skaffat sig i förväg. Man rustar ju upp i fredstider så att allt är klart i förväg. Annars blir man ju helt överrumplad och besegrad.

Frestaren är självaste Satan och honom behöver man inte lyssna på i flera sekunder innan man slår till

Om man inte ger allt man har för att segra, förtjänar man att falla. Jesus mäktiga ord som vi kan läsa i Matt 5:29-30, “Om ditt högra öga förleder dig till synd, så riv ut det och kasta det ifrån dig! », visar klart och tydligt att vi måste göra vårt yttersta för att undvika att synda! Det vi först och främst ska beväpna oss med är Guds ord, alla livets ord, så att vi fylls av dessa ord och att hans ord förblir i oss. Vi i Ordet och Ordet i oss!

De allra flesta troende är helt enkelt för lata och tröga och alldeles för lite intresserade av att bli helt genomfrälsta från alla typer av synd på alla möjliga områden! De är, med Jesus egna ord, inte värdiga honom. I Matt 10:37-38 står det: «är mig inte värdig» tre gånger i rad. Endast helhjärtade, brännande heta, levande intresserade, flitiga personer kommer in i Guds rike. Må många i dessa dagar vakna till en radikal omvändelse och radikal insats!

Artikeln publicerades ursprungligen i församlingsbladet «Skjulte Skatter», april 1977
© Copyright Stiftelsen Skjulte Skatters Forlag

Ladda ner e-bok gratis

Jeg er korsfestet med Kristus

Detta norska häfte baserar sig på Paulus ord i Gal 2:20: “Jag är korsfäst med Kristus, och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig”. Här förklarar Elias Aslaksen betydelsen av detta, och hur läsaren kan ge samma vittnesbörd för sitt eget liv som Paulus kunde ge.