En lärjunges liv – Introduktion

Jesus förmanar oss till att ge upp allt och följa honom. Till att bli hans lärjunge. Vad innebär det? Varför är det värt att ge upp vårt eget liv för detta?

Jesus själv kallade oss till att bli hans lärjungar, hans efterföljare. Detta är det största kallet en människa kan ha. Det är ett liv som leder till ett överflödande och evigt liv. Ett liv i växt i det som tillhör Gud, och en förvandling till att bli lik Jesu bild. Det är en väg som måste vandras. Ett livslångt förbund med vår Herre och Mästare att följa honom på livets väg vart den än leder. Genom prövningar och trångmål till evig härlighet och gemenskap med honom.

Lärjungens liv är ett liv i konstant utveckling och växt till att bli lik sin Mästare som aldrig syndade trots att han blev frestad i allt som vi blir. (Hebr 4:15) “Han ödmjukade sig och blev lydig ända till döden – döden på korset. Därför har också Gud upphöjt honom över allting och gett honom namnet över alla namn.” Fil 2:5-11.

Genom att följa och lära av honom, kan Jesu lärjungar komma till samma liv som Han har. En lärjunges liv består av prövningar och strider, men är fullt av glädje, tro, hopp och utveckling. Det är det mest intressanta liv man kan leva, och de som lever en lärjunges liv blir lyckliga på riktigt. Tänk att vi kan lära från Jesus, Mästaren, att göra allt som är gott! Vi kan befrias mer och mer från våra lustar, vår syndiga natur och från alla våra begränsningar som binder oss och gör livet svårt. Vi kan bli en sann välsignelse för människor nu, och i evigheten.

Ett sådant liv kostar självklart något. Jesus sa: “Amen säger jag er: Ingen lämnar hus eller bröder eller systrar eller mor eller far eller barn eller åkrar för min och evangeliets skull utan att få hundrafalt igen. Här i världen får de hus, bröder, systrar, mödrar, barn och åkrar, mitt under förföljelser, och i den kommande tidsåldern evigt liv.” Mark 10:29-30.

Om du har förpliktat dig att lyda Guds vilja, förpliktar han sig i sin tur till att ge dig kraft (Luk 24:49), utrusta dig med allt som tillhör liv och gudsfruktan (2 Petr 1:3), skriva sina lagar i ditt hjärta och sinne (Hebr 8:10), välsigna dig med den himmelska världens andliga välsignelse (Ef 1:3), och ge oss allt vi behöver här på jord (Matt 6:31-34). Vad mer kan man önska sig?

Läs mer om denna livslånga utbildning i detta avsnitt, i tillägg till relaterade artiklar på hemsidan med fördjupande artiklar och vittnesbörd från lärjungar som personligen har upplevt och upplever de tillfredsställande resultaten av att följa i Jesu fotspår!

 

1

En lärjunges liv – Introduktion

Jesus förmanar oss till att ge upp allt och följa honom. Till att bli hans lärjunge. Vad innebär det? Varför är det värt att ge upp vårt eget liv för detta? Jesus själv kallade oss till att bli hans lärjungar, hans efterföljare. […]

Läs mer
2

Vem är en lärjunge?

Miljoner människor dyrkar Jesus som Herre. Men vad innebär det att vara en lärjunge?

Läs mer
3

Vad kostar det att bli en lärjunge?

Vid flera tillfällen uppmanade Jesus människorna att räkna ut kostnaden innan de förpliktar sig att följa honom – bli hans lärjunge.

Läs mer
4

En lärjunges utveckling – Förlåtelse och den helige Ande

En av de mest intressanta aspekterna i en lärjunges liv är att livet består av ständig växt och utveckling. Jesus själv var också tvungen att lära lydnad under sin tid här på jorden (Hebr 5:8) och genomgick en andlig växt: “Och Jesus […]

Läs mer
5

En lärjunges utveckling – Korsets väg och byggandet av församlingen

Att få syndernas förlåtelse gör det möjligt för oss att starta om på nytt. Lärjungarna kan nu inleda vandringen på stigen som leder till målet – att bli som sin Mästare, Jesus Kristus. Vi vet att det är möjligt att bli som […]

Läs mer
6

Gör alla folk till lärjungar

Hur kan vi utföra ett av de största uppdragen som vi har blivit anförtrodda?

Läs mer