Gå till innehåll
Vänligen logga in eller registrera dig för att ladda ner e-böcker.

Tillgänglig på Afrikaans, Deutsch, English, Español, Suomi, Français, Italiano, Nederlands, Norsk

Bruden og skjøgen og de siste tider

En mycket tydlig tolkning av profetiorna som Johannes blev vittne till i Uppenbarelseboken. Trots att den är skriven strax efter andra världskriget, är den till och med mer relevant i den värld vi lever i i dag. Den fokuserar på vikten av att leva ett gudfruktigt liv i tiden före Jesu återkomst.

Denna bok av Sigurd Bratlie (1905-1996) är en av de böcker som har betytt mest för Brunstad Christian Church utbredning, inte minst för missionsarbetet i Östeuropa. Boken, som skrevs strax efter andra världskriget, fokuserar speciellt på den sista tiden. Sigurd Bratlie fokuserar på vikten av att leva ett gudfruktigt liv i tiden före Jesu återkomst, utan att falla i fällan att profetera om detaljer runt temat som så många andra samtida gjorde när de skrev eller talade om den sista tiden. Det är just därför denna bok är så relevant än i dag. Det är kanske just på grund av denna styrka, som så många läsare, från så många länder och kulturer, har fått andlig styrka och inspiration genom denna bok, där strålkastaren är riktad på det inre livet med Gud, istället för på yttre religiös gudsdyrkan.

Detta är ett mäktigt budskap som vi behöver ta oss till hjärtat. Att vaka och be, så att vi kan bestå inför Människosonen igen – oavsett när det blir. “Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.” Luk 21:36

Kärnpunkter

AktivKristendom av Brunstad Christian Church utforskar hur Guds ord utmanar och ger oss kraft till att leva 100 % enligt hans vilja, så att vi inte längre behöver falla i synd, utan kan uppnå ett segrande liv.

Följ oss