Gå till innehåll
Vänligen logga in eller registrera dig för att ladda ner e-böcker.

Tillgänglig på Afrikaans, Deutsch, English, Español, Suomi, Français, Italiano, Nederlands, Norsk

Den nye pakt og lovløshetens hemmelighet

Den nya pakten är en personlig pakt som vi gör med Gud, där vi ger oss själva helt till att följa hans vilja i allt, och där han i sin tur binder sig till att utrusta oss med allt vi behöver för att kunna göra detta. Laglöshetens hemlighet är att de flesta bortförklarar denna del av den nåd som Jesus kom med till oss, och istället förvränger Guds nåd till en tillåtelse att synda.

Vi lever i den sista tiden. En svår tid på grund av att folk har ett sken av gudsfruktan, samtidigt som de förnekar dess kraft. De vänder sig bort från sanningen till myter. (2 Tim 3:1-5) De tar bort kraften från Jesu blod.

Sigurd Bratlie vågar emellertid avslöja hyckleriet som gömmer sig bakom uttryck som: “Under blodet”, “Golgataverket håller” eller “Halleluja, lovad vare Herren”. Han framhäver vad det är vi kristna måste göra för att hålla vår del av pakten, som vi har ingått med Gud i Jesus Kristus. Gud lovar att blotta våra synder och välsigna oss med all andlig välsignelse och alla jordiska saker vi behöver. I gengäld måste vi lova att ge allt. Att lyda hans vilja i allt. Att hålla Jesu bud.

Denna bok väcker läsaren till att följa Jesus på livets smala väg, för om vi inte följer honom på denna väg, kan vi aldrig vandra i fotspåren till honom som aldrig syndade. (1 Petr 2:21-24) Må det komma en väckelse bland oss till att dö med honom, så att vi kan leva med honom och avslöja allt bedrägeri, all falsk lära och laglöshet, innan Jesus återvänder.

Kärnpunkter

AktivKristendom av Brunstad Christian Church utforskar hur Guds ord utmanar och ger oss kraft till att leva 100 % enligt hans vilja, så att vi inte längre behöver falla i synd, utan kan uppnå ett segrande liv.

Följ oss