Gå till innehåll
Vänligen logga in eller registrera dig för att ladda ner e-böcker.

Tillgänglig på Afrikaans, Deutsch, English, Suomi, Français, Italiano, Norsk, Nederlands, Română

Kristus åpenbart i kjød

Får vår skull bar Jesus vår synd i sitt kött, så att all synd kunde få sin dom där. Han gjorde det helt frivilligt! Innebörden av det för oss är helt ovärderlig. Läs mer här om allt vad det innebär för de som verkligen tror på Kristus som Guds Son och Människosonen.

Genom tro på försoningen i Kristus får vi syndernas förlåtelse. Det räcker att vi vet och tror helt och hållet på att han dog för våra synder, som det står i Skrifterna. (1 Kor 15:3) Detta innebär i sin tur att han levde i denna värld utan att synda, annars hade han själv varit skyldig till döden, och om så vore fallet kunde hans död omöjligen bli till en försonande död för oss.

Vi är emellertid inte bara kallade till syndernas förlåtelse, men till att övervinna all synd genom att följa han som aldrig begick synd. 1 Petr 2:20-24. Det är således Kristus uppenbarad i kött, Människosonens frestelser, svårigheter, kamper och segrar medan han levde här på jorden, som är så intressant och betydande för oss.

Detta häfte har skrivits för att trösta, glädja och styrka alla de som har en djup längtan efter att vandra i Jesu fotspår. Må det vara många som får upplysta ögon till att se Kristi storhet och skönhet under sin djupa förnedring i sin tid med ett kött.  Må det vara många som får se hans mästerliga verk och där av får styrka i tron på att det också ska lyckas för dem att segra över synden i alla situationer.

Kärnpunkter

AktivKristendom av Brunstad Christian Church utforskar hur Guds ord utmanar och ger oss kraft till att leva 100 % enligt hans vilja, så att vi inte längre behöver falla i synd, utan kan uppnå ett segrande liv.

Följ oss