Gå till innehåll
Vänligen logga in eller registrera dig för att ladda ner e-böcker.

Tillgänglig på Afrikaans, Deutsch, English, Español, Suomi, Français, Italiano, Nederlands, Norsk, Türkçe

Nåden i Jesus Kristus

“Når en tenker på nåde, da tenker en nærmest på tilgivelse. Og da vi alle har syndet, så trenger vi nåde.” Med dessa ord inleder Sigurd Bratlie detta häfte om nåd. Han fortsätter med att fördjupa sig i den nåd som finns i Jesus Kristus, och som innebär så mycket mer än bara förlåtelse. Att det också innebär sanning och hjälp. Den lär oss att inte synda, så att vi kan bli helt fria till att leva ett segrande liv, som leder oss till fullkomlighet.

Många människor nöjer sig med tanken om att nåd handlar om syndernas förlåtelse. Om det var allt nåd handlar om, vad ska då hindra oss från att synda om och om igen, och hela tiden behöva be om förlåtelse? Det hade ju inneburit att synden inte är så allvarlig som den faktiskt är. Nåd innebär mycket, mycket mer än bara förlåtelse. Den innebär även sanning och hjälp, så att vi kan upphöra helt med att synda, vilket är Guds avsikt med oss kristna.  Detta är det bättre hoppet i Nya testamentet. I Gamla testamentet kunde de bara få syndernas förlåtelse, utan något som kunde leda dem bort från synden. Nu kan vi uppnå så mycket mer genom den nåd som finns i Kristus Jesus! Nu kan vi bli fullkomliga! (Hebr 6:1) Den nåd vi har tillgång till ger oss kraft ovanifrån som är starkare än det grepp som synden har om oss. Den är så stark att den kan leda oss genom alla frestelser utan att synda. Vi kan frimodigt ställa oss framför nådens tron och få hjälp när vi behöver det. Låt oss aldrig låta denna nåd finnas förgäves i våra liv.

Kärnpunkter

AktivKristendom av Brunstad Christian Church utforskar hur Guds ord utmanar och ger oss kraft till att leva 100 % enligt hans vilja, så att vi inte längre behöver falla i synd, utan kan uppnå ett segrande liv.

Följ oss