Berör Jesus ditt hjärta?

Berör Jesus ditt hjärta?

Jag glömmer aldrig den sommar som jag inte gav mitt hjärta till Jesus.

4 min ·

"I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan!"

Jag glömmer aldrig den sommaren för många år sedan, då min familj deltog på ett av Brunstad Christian Church konferenser i Syracuse, New York. Det var sommaren som jag inte gav mitt hjärta till Jesus. Det var en kväll för ungdomar i åldern 12-35 år. Trots att jag inte var tillräckligt gammal, lät mina föräldrar mig att sitta längst bak i lokalen och lyssna. Jag minns inte vad temat handlade om, men jag berördes starkt av det jag hörde. På slutet talade en man och bjöd alla ungdomar att ge sitt hjärta till Jesus den kvällen. Jag minns tydligt att han frågade: "Berör Jesus ditt hjärta?"

Jag satt kvar på min stol och lät chansen att ge mitt hjärta till Gud passera.

Efter en allsång gavs möjligheten att komma fram för förbön. Under sången kom min pappa och sa att det var läggdags för mig. Jag gick motvilligt. När jag kom ut måste pappa ha märkt på mitt ansikte att jag hade berörts av det jag hade hört och frågade mig om jag inte ville stanna lite längre och be tillsammans med ungdomarna. Jag såg ner, nickade och skyndade mig tillbaka till min plats i salen. Jag knäböjde vid min stol och tänkte på det mannen hade frågat. Jag VISSTE att det jag kände var Jesus som knackade på dörren till mitt hjärta och som bad mig att ge mitt unga hjärta och liv till honom den kvällen. Men jag var blyg och resonerade att jag egentligen inte hade blivit inbjuden till att få förbön på grund av min unga ålder. Trots den starka dragningen som jag kände i hjärtat, satt jag kvar och lät chansen att ge mitt hjärta till Jesus passera.

Tiden efter

Hur annorlunda skulle livet ha blivit om jag hade skonat mig själv från de smärtsamma minnena av synd?

Tonåren som följde var svåra för mig. Jag bråkade med mina syskon, sa förfärliga saker till mina föräldrar och slet med orena tankar. Några år senare fick jag nåd att svara på Jesu kallelse i mitt hjärta under en liknande ungdomskväll och jag kunde starta på ett nytt kapitel med en ny inställning och nya mål.
Ibland undrar jag hur annorlunda livet skulle ha sett ut om jag hade gett mitt hjärta till Jesus den där första sommarkvällen som jag kände Jesus beröra mitt hjärta så starkt. Hur annorlunda skulle livet ha varit om jag hade fått en snabbare, tydligare start på mitt kristna liv? Hur annorlunda skulle livet ha varit om jag hade skonat mig själv från de smärtsamma minnena av synd?

Var snabb att svara honom. Du kommer aldrig att ångra det!

Sedan den gången jag gav mitt liv till Jesus har jag haft som mål att snabbt lyda när Jesus talar i mitt hjärta. Jag har aldrig ångrat på att vara snar att be om förlåtelse, snar att be andra be för mig, snar att erkänna min synd, snar att ropa på hjälp från Gud.

Var snabb att svara honom!

Men du kommer däremot ångra dig om du förhärdar ditt hjärta och låter chansen passera. Var frimodig, fatta det mod som du behöver och välj att svara honom idag. "I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan!" (Hebr 4:7)
"Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig" (Upp 3:20)

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.