Gud skapade mig precis som jag är!

Gud skapade mig precis som jag är!

Anna fann friheten genom att inse att Gud skapade henne precis som hon är.

5 min ·

Anna Merkle är en väldigt glad, fri och rolig tjej, men så har det tydligen inte alltid varit. Hon brukade slita med att bry sig om vad andra tyckte om henne, vilket i sin tur påverkade hennes glädje. Här berättar hon om hur allt detta förändrade sig.

“Jag brukade undra vad de tänkte om mig och anta att de troligtvis inte tyckte om mig osv. Jag var rädd för hur folk skulle reagera när jag gjorde saker. Jag ville att de skulle godkänna mig, även när det handlade om små saker som Instagram eller liknande. “

Ett nytt tankesätt

På ett ungdomsmöte i sin församling hörde Anna en dag ett budskap som verkligen fick henne att spetsa öronen. Ungdomsledaren sa att vårt kall som kristna är att ha ett extremt lyckligt liv. Han läste från Romarbrevet 8:28 “Vi vet att för dem som älskar Gud samverkar allt till det bästa, för dem som är kallade efter hans beslut.” Trots att Anna hade hört detta många gånger förut så förstod hon för första gången vad det innebar för hennes eget liv. Hon hade sett det på helt fel sätt. Hennes lycka var inte beroende av andra människor överhuvudtaget. Om hon älskade Gud behövde hon inte bekymra sig över vad andra tänkte om henne. Gud hade alltid hennes bästa i tankarna och allt skulle samverka till det bästa!

Gud hade alltid hennes bästa i tankarna och allt skulle samverka till det bästa!

“Vad andra tänker om mig har ingen betydelse i mitt liv. Man kastar bort så mycket tid genom att tänka på det sättet och det kan vara otroligt självcentrerat.” Anna bestämde sig för att börja leva sitt liv endast för Gud. Hon började läsa så mycket som möjligt i Bibeln och i kristen litteratur. “Jesus blev min vän och jag kunde verkligen lita på honom.”

“Människofruktan har med sig snaror, men den som förtröstar på Herren blir beskyddad.“(Ordspråk 29:25)

En personlighet i Gud

“Jag började inse att det är jätteviktigt att vara sin egen personlighet och leva sitt liv för Gud. Folk är olika, klär sig olika och uppför sig olika. Gud vill att jag ska vara en personlighet i honom. Det är stort för mig. Gud har en plan för oss alla. När jag insåg det förstod jag att han hade skapat mig efter sin plan för mig och mitt liv och att han kan använda mig precis som jag är!

Jag är till exempel inte särskilt duktig i sport, men i och med att många i min ålder är det så är det lätt att tänka att jag också borde vara det. Men istället för sport tycker jag om musik och media. Det handlar om att hitta sin plats och använda det Gud har gett en till att vara en välsignelse. Gud har ju gett det till mig och han skapade mig på detta sätt, så varför skulle jag bekymra mig för sport eller sådana saker?”

Han hade skapat mig efter sin plan för mig och mitt liv och att han kan använda mig precis som jag är!

Anna bestämde sig för att alltid vara på gott humör. Inte ytligt, utan av en äkta och varande glädje innerst inne. Hon visste att detta endast var möjligt genom att leva sitt liv för Gud och hon upptäckte att hon även kunde vara en välsignelse och göra gott för andra när hon levde inför Gud.

Ingenting kan stjäla min glädje!

”Det är helt otroligt hur Gud arbetar. Han har redan gjort ett under i mig. Jag har förändrat mig mycket i jämförelse med hur jag var. Jag kan vara lycklig hela tiden. Inget kan stjäla min glädje!”

Hon frestas fortfarande till att bekymra sig om vad andra tänker och söka ära av människor istället för Gud, men nu kämpar hon mot det och låter det inte få makt över eller påverka henne.

Att inte ge sig är ett bra motto att ha. Och det är verkligen mitt mål. Jag tänker ofta på versen i Jesaja 40:31: ”Men de som hoppas på Herren får ny kraft” Vi har alltid kontakt med Gud genom våra böner och vi kan alltid få styrka. Det första jag gör är att be när jag hamnar i situationer som jag frestas att bry mig om vad andra tänker. Då får jag styrka till att klara mig genom hela situationen. Man måste be och tro.

Vi har alltid kontakt med Gud genom våra böner och vi kan alltid få styrka.

Det är äkta glädje! Jag låtsas inte bara. Jag är verkligen glad! Precis nu är jag mer lycklig än någonsin i mitt liv!” Hon är inte längre en slav under människofruktan.

”En gång hörde jag någon säga att jag kanske är den enda Bibeln folk i min omgivning läser.” avslutar hon.  Hennes mål är att vara denna ”Bibel som talar och går” så att alla i hennes omgivning kan se vad det innebär att ha ett liv med Jesus genom att se på hennes liv.

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.