«Kom till mig alla ni som arbetar och bär på tunga bördor»

«Kom till mig alla ni som arbetar och bär på tunga bördor»

Det är Jesus som ger oss en så varm inbjudan. Han riktar sig mot dem som är trötta av att leva under trycket av sin egen synd. De som sörjer, inte först och främst över andras synder, utan över sig själva.

Det är Jesus som ger oss en så varm inbjudan. Han riktar sig mot dem som är trötta av att leva under trycket av sin egen synd. De som sörjer, inte först och främst över andras synder, utan över sig själva. Till dem som är trötta av att hela tiden falla i de samma synder, hur dolda de än är.

Du ångrar din hårdhet, och du ser din egen egoism.

Jesus visste att det finns människor som är väl medvetna om att det borde har varit helt annorlunda i deras liv. Kanske känner du också det; en gnagande oro och en tomhet som inte kan fyllas med något i den här världen. En längtan efter Gud som du kanske inte helt kan sätta fingret på. Du ångrar din hårdhet, och du ser din egen arrogans och egoism. Du känner dig oren eller «smutsig» på grund av dina egna tankar och fantasier som kommer och går utan att du får kontroll över dem. Därför känner du dig skyldig.

Hur andra människor bedömmer dig, om de ser din kamp eller inte, och om du är kristen eller inte, ändrar inte det faktum att du själv inser att det inte står bra till med dig. Du vet att det finns krafter i ditt liv som är starkare än dig själv, som i dina tankar drar dig bort från Gud och mot saker som inte är bra för dig. Saker som kan leda till en spiral av elände. Om du struntar i det, är du inte ärlig längre. Men du vill vara ärlig i djupet av ditt hjärta!

Jesus känner din längtan, och han har även svaret: För sådana människor har jag ett budskap! Han kan ge dig det du längtar efter!

Tanken på Gud och människorna i din omgivning som måste lida för att du är bunden av synden förvärrar endast sorgen. Du vet: Jag behöver hjälp! I din nöd och längtan efter ett gudomligt rent liv vill du ge vad som helst för att bli fri. Du vill så gärna omvända dig till Gud!

Jesus känner din längtan, och han har även svaret: För sådana människor har jag ett budskap! Han kan ge dig det du längtar efter! Han kan ge dig ett helt nytt liv! Utan honom klarar du det inte, men med honom blir det precis som han lovar i sin varma och kärleksfulla inbjudan:

Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor så skall jag ge er vila. Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar. Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt. Matt. 11:28-30

Lär mer om hur Jesus kan hjälpa dig i artikeln «Jesus Kristus kan hjälpa dig».

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.