Låt er uthållighet visa sig i fullbordad gärning

Låt er uthållighet visa sig i fullbordad gärning

Jag måste erkänna att det att be om tålamod aldrig verkade tilltalande för mig. Det lät så passivt och jag kände att det var handling som behövdes.

3 min ·

Jag måste erkänna att det att be om tålamod aldrig verkade tilltalande för mig. Det lät så passivt och jag kände att det var handling som behövdes.

Livet är hektiskt för hemmavarande småbarnsmammor. Trots att vi älskar våra barn kan tålamodet verkligen nå sina gränser ibland. De små har oändliga krav som ibland går ut över vår tid, kropp och sömn. Barnen är sjuka, de får tänder som kliar eller går helt enkelt igenom en krävande ålder.

En dag insåg jag plötsligt att jag inte hade det tålamod som detta jobb krävde. Jag måste erkänna att be om tålamod aldrig verkade tilltalande för mig. Det lät så passivt och jag kände att det var handlig som behövdes. Saker måste gå fort! Jag måste ju ta hand om mina barn, delegera arbetsuppgifter, tillrättavisa och vägleda dem, men jag hade aldrig tålamod och blev därför fort irriterad och arg.

Det är fantastiskt att vi kan få hjälp av Guds ord mitt i vardagen!

I Jak 1:20 står det: «Ty en mans vrede åstadkommer inte det som är rätt inför Gud». Jag visste att min ilska inte bidrog på minsta sätt till att skapa frid i hemmet. Det var då jag läste denna fantastiska vers: «Men låt er uthållighet visa sig i fullbordad gärning, så att ni är fullkomliga och hela, utan brist i något avseende.» (Jak 1:4).

Då gick det upp för mig att om Gud verkligen menar det han säger här och jag arbetar på att få större tålamod, då blir jag fullkomlig och hel, utan brist i något avseende! Vilket löfte!

Jag började att förstå hur täckande tålamod är och jag längtade efter det på ett sätt som jag aldrig tidigare hade gjort. Det blev som ett ljus för mig att genom att arbeta på mitt tålamod, skulle jag få allt det jag behövde till att hjälpa barnen att tackla pressen i vardagen.

Jag längtade efter det på ett sätt som jag aldrig tidigare hade gjort.

Jag började ta det lugnare och vara «snabb till att höra, sen till att tala» (Jak 1:19). Jag förstod att lyssna på Gud borde vara första prioritet för mig. Då kan han vägleda mig. Mina ord och handlingar ska inte längre genomsyras av egna idéer om rätt och fel och jag blir mer och mer helgad av honom.

Jag är så tacksam över att ha fått ett nytt perspektiv på denna dygd som heter tålamod. Det är fantastiskt att vi kan få hjälp av Guds ord mitt i vardagen!

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.