Min allra bästa vän!

Min allra bästa vän!

Alla människor behöver goda vänner, och många hävdar att det är en absolut nödvändighet för att leva ett gott liv.

5 min ·

Alla människor behöver goda vänner, och många hävdar att det är en absolut nödvändighet för att leva ett gott liv. En äkta vän är någon man kan dela sina tankar, känslor, önskningar, hopp och tro med. Man kan be om råd, hjälp och stöd i svåra situationer. Det är någon som ställer upp och hjälper där andra sviker.

Jag har en sådan god vän. Denna vän är en vän som har hjälpt mig mer än någon annan vän någonsin hade kunnat. Under en period hamnade jag i situationer och förhållanden där jag inte räckte till. Jag ville så gärna göra det som var rätt och gott, men klarade det helt enkelt inte. Allt jag försökte misslyckades. Jag lyckades inte få till någonting så som jag hade velat. Detta blev en tung börda och det plågade mig. Jag ville så gärna göra det rätta!

Min vän gjorde det först för att visa mig vägen

Min goda vän såg hur jag hade det, och han kände ett starkt medlidande och behov att hjälpa mig. Han såg att jag så gärna ville göra det som var rätt. Nu var det så att min vän visste hur det kunde lyckas, så han bestämde sig för att göra det först som förebild för att visa mig hur det skulle göras.

Min goda vän såg hur jag hade det och han kände ett starkt medlidande och behov att hjälpa mig.

Som alltid när man ska lära ut något måste man först berätta hur situationen och utgångspunkten verkligen ser ut. Det gör man för att göra sin vän uppmärksam på vilka fel han gör, så att denne kan göra det på rätt sätt och klara utmaningarna som han befinner sig i. En god vän gör detta för att han tycker om sin vän och vill hjälpa honom
och han gläder sig när denne lyckas!

På detta sätt var min bästa vän tvungen att säga många sanningens ord till mig och visa mig saker i livet som inte var så bra och fullkomligt. Självklart gjorde det ont att se det, men eftersom jag inte såg någon annan utväg – jag ville ju så gärna lyckas med det jag hade bestämt mig för – så var jag bara tvungen att erkänna att min bästa vän hade helt rätt. Han uppmuntrade mig hela tiden och jag visste alltid att han tyckte väldigt mycket om mig. Genom att erkänna det han pekade på och samtidigt ta emot de råd han gav mig, visade det sig att jag nu lyckades göra det som jag så gärna ville!

Jag bestämde mig för att vi skulle vara bästa vänner för resten av livet.

Det är väl ganska onödigt att säga att detta gjorde att jag började tycka om och blev tacksam för min goda vän trots alla «obehagliga sanningar» jag fick höra. Ja, jag började tycka om honom så mycket att jag beslutade mig för att vi skulle vara bästa vänner för resten av livet och för att alltid lyssna på de råd han gav mig.

Han ger mig råd och hjälp varje dag

Jag får fortfarande råd och hjälp från denna goda vän. Varenda dag ger han mig hjälp och råd i mina dagliga situationer. Precis som förut så händer det att han måste säga sanningen och visa mig mina obehagliga sidor. Men eftersom jag vet att han bara gör det för att hjälpa mig att göra saker bättre och bättre, så har jag blivit snabbare och ivrigare att erkänna att han har rätt och att följa de råd han ger. Detta har gjort mitt liv så mycket mer intressant, rikt och givande än förut.

Varje dag är intressant, rik och givande

Undrar du vem denna bästa vän är? Han heter Jesus Kristus, och han kan bli din bästa vän också och lära dig hur du kan leva ett gott och lyckligt liv här på jorden, så att vi sedan kan vara tillsammans med honom i evigheten. Om du är trött på ditt eget liv och vill leva lycklig och glad varje dag, så lyssna på hans råd och ta emot hans hjälp! Jag kan själv vittna om att han har hjälp mig till ett lyckligt liv där varje dag är intressant, rik och givande! Och det bästa av allt är att jag har en fantastisk framtid efter att detta liv tar slut tillsammans med min allra bästa vän i evig härlighet och glädje!

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.