"Ni ska få kraft när Den Helige Ande kommer över er"

"Ni ska få kraft när Den Helige Ande kommer över er"

Det är väl den mest kända bibelversen i förbindelse med pingsten. Men vad är meningen med denna kraft?

Det är väl den mest kända bibelversen i förbindelse med pingsten. Men vad är meningen med denna kraft?

Behöver vi kraft i vårt personliga liv?

Det är ju stor skillnad på hur människor lever och beter sig. Några är väldigt sympatiska medan andra är mer självupptagna och egoistiska. Några är väldigt hjälpsamma och vänliga medan andra är väldigt svåra att ha att göra med. Men om man vill leva som Bibeln lär oss, finns det en sak som alla har gemensamt. Om man är ärlig, så finns det bara en slutssats: "Jag klarar inte att vara god mot alla alltid. Jag klarar inte av att låta kärleken leda mig i mina tankar och ord." Pingstens budskap blir en stor tröst för den som kan erkänna detta: "Du ska få kraft när Den Helige Ande kommer över dig!" Och det var ju inte vem som helst som sa det här, utan självaste Jesus Kristus, precis innan han for upp till himlen.

Behöver vi kraft för att leva tillsammans som kristna i en församling?

Man skulle kunna tro att det svåraste är att älska sina fiender. Och det är verkligen svårt. Men Jesus sa: "Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner." Man lär verkligen att känna varandra väl när man år ut och år in lever tillsammans i en kristen församling. Och det är ju meningen att vi ska älska varandra som bröder och systrar (ja, verkligen varenda en av de andra). Att till exempel inte vara svartsjuk, bitter och gömma på det onda, utan vara mild, ha medlidande och uppmuntra. En som är ärlig måste väl kunna erkänna: "Jag klarar inte av att älska mina bröder och systrar oavbrutet, och att älska så som Jesus har älskat mig." Då är pingstens budskap en stor tröst: "Du ska få kraft när den helige Ande kommer över dig!" (Apg 1:8).

Ja, pingsten är verkligen en fest med ett härligt löfte och ett härligt budskap!

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.