Så fick jag kraft till att övervinna dåligt självförtroende

Jag var en slav under mitt dåliga självförtroende, men evangeliet om frihet från synd gav mig kraften till att övervinna det.

Skriven av Andrea Janz
Så fick jag kraft till att övervinna dåligt självförtroende

Jag var en slav under mitt dåliga självförtroende, men evangeliet om frihet från synd gav mig kraften till att övervinna det.

Jag hatade min personlighet och mitt sätt att uppföra mig runt andra människor. Det var kväljande att se hur jag gjorde och sa saker. Jag ville välsigna andra och vara typen som visste hur fantastiskt det var att vara kristen, men jag hindrades av min brist på självkänsla. Jag trodde att jag inte var tillräckligt god och detta hindrade mig från att göra och säga saker som jag kände att Gud faktiskt hade påmint mig om.

Omedvetet sa jag: ”Jag är oenig med Gud som skapade allt, även mig.”

Omedvetet sa jag: ”Jag är oenig med Gud som skapade allt, även mig.” Han skapade mig precis som jag är och det jag egentligen sa var att Gud hade skapat mig fel. När jag insåg detta förstod jag omedelbart att det faktiskt var synd. Det var otacksamhet och vantro på att Gud hade en fullkomlig plan för mig, precis så som han har skapat mig.

I Guds ord läste jag om Andens frukter som kärlek, glädje frid, tålamod, mildhet, godhet, trofasthet, ödmjukhet och självbehärskning och jag visste att det var det jag verkligen ville ha i mitt liv.

Ett redskap i Guds händer

Jag bad till Gud om hjälp att se mig själv så som han ser mig. Med hans hjälp inledde jag en inre kamp för att övervinna denna otacksamhet inom mig. Hjälp till att övervinna denna synd. Självklart tar inte Gud bara bort alla dessa negativa tankar om mig själv, men när de kom gav han mig styrka till att bekämpa dem.

Seger över synd hjälper mot allt.

Jag klamrade mig fast vid versen i 1 Kor 6:20: ”Ni har blivit köpta och priset är betalt. Så förhärliga då Gud i er kropp!” Varje gång jag frestades till dåligt självförtroende sa jag ”Nej, jag är dyrt köpt av Gud. Han såg något värde i mig.” Det att ha dåligt självförtroende orsakar passivitet. Det talar varken sanning eller tjänar till att ära Gud med min kropp och ande, som tillhör Gud.

Att synda medför oro och elände. Jag upplevde det själv, men att få seger över synd betyder att vila och glädje kan fylla mitt liv. Det hjälper mot allt. När jag lever ett liv i seger kan jag vara ett redskap i Guds händer (Rom 6:13) och han kan använda mig och forma mig precis som han önskar.

Ladda ner e-bok gratis

Jeg er korsfestet med Kristus

Skriven av Elias Aslaksen

Detta norska häfte baserar sig på Paulus ord i Gal 2:20: “Jag är korsfäst med Kristus, och nu lever inte längre jag, utan Kristus lever i mig”. Här förklarar Elias Aslaksen betydelsen av detta, och hur läsaren kan ge samma vittnesbörd för sitt eget liv som Paulus kunde ge.