Sparar du i ditt himmelska bankkonto?

Sparar du i ditt himmelska bankkonto?

Anne Marie sparar på det som har evigt värde.

Då Anne Marie hörde om några vänners bortgång fick det henne att se på sitt eget liv och ställa frågor som vad hon visste om döden.

Jag ligger på min säng, så djupt försjunken i mina tankar att jag inte märker att dagen är förbi och att natten sänker sig. Jag känner mig svag, blek och sliten. För en vecka sedan fick jag nyheten att en släkting gått bort. Han var väldigt talangfull och duktig; han hade mycket i den här världen. Idag berättade min mamma att en vän till familjen mist sin son; en ung lärare, bara 30 år gammal. Han var så full av hopp, projekt och planer för framtiden.

Mitt huvud är fullt av frågor. Jag kan inte rå för att jag funderar på vad som händer när vi dör. Har jag något som betyder något när jag dör? Min mamma har ofta sagt: ”De enda som är rädda för att dö är de som inte har sitt liv i ordning.” Har jag mitt liv i ordning? Är jag rädd för att dö? Om det blev min tur nu; är jag redo att möta Jesus?

Svar på mina frågor

Nästa dag, söndag, och jag går som vanligt till söndagsmötet i vår församling. Idag är det påsk och vi får höra ett kraftfullt budskap om Jesus uppståndelse och vad den innebär för oss.

Vi firar Jesus som har stigit upp från de döda. Han segrade över döden och tack vare det har vi inget att frukta. Vi har blivit köpta dyrt av Jesus (1 Korintierbrevet 6:20), och det betyder att vi tillhör honom för evigt. Tack vare det han har gjort för oss så har döden ingen makt över oss. För dem som tror på Jesus Kristus och följer honom är döden inte evig.

För dem som tror på Jesus Kristus och följer honom är döden inte evig.

"Och var och en som lever och tror på mig skall aldrig någonsin dö. Tror du detta?" (Johannesevangeliet 11:26)

Så när vi lämnar den här jorden är det inte slutet utan vi går vidare till något mycket bättre. Jesus kommer att ta emot oss och välkomna oss in till sitt rike.

"Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand." (Johannesevangeliet 10:28)

Där! Det är precis vad jag behövde höra. Frågorna och oron som jag har haft försvinner och jag känner en stor glädje, styrka och kraft. Jag har gripit fast i tron precis i det här ögonblicket. Det spelar ingen roll vad jag har här på jorden. Det spelar ingen roll var jag bor, vilket slags jobb jag har eller om jag är rik eller fattig. Ingenting av allt detta kommer att hjälpa mig i evigheten. Det kan inte köpa mig en biljett till himlen.

Vad kan jag ta med mig till himlen?

Nu förstår jag det. Det som är viktigt är att tro på Jesus Kristus och att älska Gud av hela mitt hjärta. Och vad betyder det för mig? Att hålla hans bud i alla situationer. "Detta är kärleken till Gud: att vi håller hans bud. Och hans bud är inte tunga." (1 Johannesbrevet 5:3)

När jag är lydig i min tro kan jag ta vara på varenda liten möjlighet att hålla Guds bud. Att förneka min egen vilja och istället göra hans eftersom han arbetar i mitt inre. "Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden, så kommer ni inte att göra vad köttet begär." (Galaterbrevet 5:16)

Det är möjligt att komma in i himlen med ett konto fullt av sådant som har ett evigt värde.

Jag kan inte ”köpa” en biljett till himlen; Jesus har betalat för mig. Men det är möjligt att komma in i himlen med ett konto fullt av sådant som har ett evigt värde. När det gäller mig så vill jag inte sträva förgäves efter jordiska ting som inte har ett evigt värde och komma tomhänt till himlen när jag dör.

Det som krävs av mig är att jag är trofast i att lyda Guds bud; att jag söker hans vilja istället för min egen i alla situationer. Då kommer jag vid slutet av mitt liv ha ett konto fullt av kärlek, glädje, frid, rättfärdighet, tro osv, som är resultaten av att vandra i Anden.

När jag frestas till att bli bitter eller bekymrad, eller till att döma andra, frågar jag genast mig själv: ”Vad fyller du ditt konto med?” Med den tankegången är jag mer medveten och vaken för att ta vara på mina möjligheter.

Det som krävs av mig är att jag är trofast i att lyda Guds bud; att jag söker hans vilja istället för min egen i alla situationer.

En fullt konto

Det kommer prövningar, men om det är något jag är säker på, så är det att när det blir min tur att dö så ska jag ha ett fullt konto med mig in i himlen.

Jag har bestämt mig för att vandra på den här vägen så länge jag är här på jorden. Jag ser verkligen fram emot den dagen då Jesus säger till mig: "Bra, du gode och trogne tjänare. Du har varit trogen i det lilla. Jag skall sätta dig över mycket. Gå in i din herres glädje!" (Matteusevangeliet 25:23)

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.