Tre orsaker till att se fram emot framtiden!

Tre orsaker till att se fram emot framtiden!

Tanken på vad som ska hända i framtiden kan lätt väcka onödiga bekymmer. Jag vet varför jag inte behöver oroa mig inför tiden som kommer!

Jag har hittat tre orsaker till att känna sig trygg och tacksam för året som kommer och tiden jag går i möte!

1) Jag har Guds ord!

Väckarklockan ringer, men ögonen vägrar att öppna sig. Det är måndagsmorgon och jag funderar på hur veckan kommer att se ut. Det bränner till i magen vid tanken på dagarna som jag har framför mig.

Så blir jag åter påmind om det som jag har blivit påmind om så många gånger förut och jag öppnar ögonen. Bredvid mig ligger min Bibel. Min trygghet inför dagen och veckan som kommer. Och inför alla veckorna i resten av mitt liv. Tror jag på att leva efter dessa ord, får jag kraft och tro in i mitt hjärta och makt till att segra över allt som gör mig nedstämd och olycklig. Varje dag. All hjälp och tröst som jag behöver och allt jag behöver för att bli fullkomlig. Allt detta hittar jag i den här boken.

Jag tänker på Jesus som levde efter dessa ord då han var en människa som jag. Det var hans mat att göra Guds vilja. Jag måste använda möjligheten jag har idag till att följa i hans fotspår. Jag läser några linjer i Bibeln och får mod till att börja dagen med en stark övertygelse om att den är förberedd av Gud.

2) Jag har en bror!

Arbetsdagen är färdig. Jag känner mig sliten och måste nästan knipa igen munnen för att inte irritation och utålighet ska komma .

”Kom til mig, alla ni som arbetar och bär på tunga bördor”, säger Jesus. (Matt. 11, 28.) Kan jag helt enkelt bara be till honom på vägen hem från jobbet? Ja, för han säger själv att han har medlidande för mig och mina svagheter. Han har själv varit i samma situation då han levde på jorden.

Jag kan följa efter i hans fotspår, han som ”inte smädade när han blev smädad och inte hotade då han led”. Han som vill vara min bror och hjälpa mig varje dag, så att jag aldrig ger efter för det onda.

3) Jag har himlen inombords!

Kvällen kommer. Jag tänker över dagen som ligger bakom mig. Vardagen är stressig och det är även mycket som ska ordnas med under dagarna som kommer. Men jag behöver inte bekymra mig.

”Sök Guds rike och hans rättfärdighet”! (Matt. 6, 33) Det är det tryggaste jag kan göra. Guds rike består ju av rättfärdighet, glädje och frid i den helige Ande. I himlen finns det en enorm kärlek och ett hopp för mig och min framtid. Jag tänker på hur lycklig jag kan vara, som kan ha detta eviga och orubbliga inom mig mitt i en stressig vardag.

Himlen kan fylla mitt hjärta och stråla ut från mig varje dag och då finns det väl ingenting att frukta för i tiden som jag går i möte?

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.