Varför singellivet inte bekymrar mig

Varför singellivet inte bekymrar mig

Det är möjligt att lita helt och hållet på Gud. Han håller sin hand över mitt liv.

5 min ·

Medan jag bläddrar genom Pinterest, stannar jag till vid ett känt citat: ”Inte oroa dig om du är singel. Gud ser dig just nu och tänker; Jag sparar henne till en speciell person.” Så dyker ännu ett upp. ”Damer, lägg ditt hjärta i Guds händer, så lägger han det i händerna till den man som han anser förtjänar det.”

Detta får mig att tänka på hur många tjejer och kvinnor det finns där ute som fortfarande sitter och väntar på ”den rätte”. Det går upp för mig att många kvinnors liv kretsar runt detta helt från barnsben. Allteftersom åren går ser de sina vänner gifta sig och få barn, medan de själva förblir singel. Tanken kommer, ”Vad med mig då, Gud? När är det min tur?”

Många kvinnors liv kretsar runt detta helt från barnsben.

Jag har gått igenom samma sak. Jag växte upp i en familjeorienterad miljö och såg mig själv som fru och mamma en dag. Det var precis det jag förväntade mig av mitt liv. Som tjugoåring och trettioåring såg jag på medan de flesta av mina vänner lämnade singellivet bakom sig. Jag såg på när de började få barn. Det hade varit lögn att påstå att det aldrig har påverkat mig.

Lita på Herren av hela ditt hjärta

Men jag har fått hjälp från dessa ord i Ords 3:5: ”Förtrösta på Herren av hela ditt hjärta, förlita dig inte på ditt förstånd.” Jag har två alternativ när det gäller min framtid. Antingen litar jag på mitt förnuft och har många åsikter om hur mitt liv bör vara. Jag kan sitta och vänta på att Gud ska börja genomföra dessa planer eller så kan jag lägga hela mitt liv i Guds händer och tro av hela mitt hjärta att det han har planerat för mig är det allra bästa för mig. Jag kan lita på honom, oavsett vad jag möter i livet.

Jag kan lägga hela mitt liv i Guds händer och tro av hela mitt hjärta att det han har planerat för mig är det allra bästa för mig.

Betyder detta att jag aldrig frestas till att känna mig ensam? Att jag inte frestas till att önska samma sak när jag ser andra jämnåriga kvinnor med sina familjer? Självklart inte, men jag tror på Gud. Han ger mig styrka till att förneka dessa tankar, dessa frestelser, så att jag har min skatt i det himmelska snarare än i det jordiska. (Matt 6:19-20).

Fil. 4 är fullt av otroligt uppmuntrande ord. ”För jag har lärt mig att vara nöjd med det jag har.” Detta är verkligen något som jag arbetar med i mitt liv. När jag litar helt på Gud blir jag nöjd, oavsett om jag är gift eller singel, rik eller fattig, upplever goda tider eller svåra tider. I vers 6 skriver Paulus: ”Gör er inga bekymmer för något” Gud har sin hand över det hela!

Livet är inte tråkigt!

Och livet är inte tråkigt! När jag ger mig själv helt till Guds tjänst använder jag min tid, energi och talang för att välsigna andra, tjäna i församlingen och göra livet gott för min familj och mina vänner osv. Allt detta fyller då mitt hjärta! Den naturliga instinkten till att bilda familj finns där fortfarande, men jag låter den inte ta över. 

Jag har upplevt att mitt liv är rikt och fullt när jag tar det å detta sätt.

Jag har upplevt att mitt liv är rikt och fullt när jag tar det å detta sätt och verkligen ger upp alla andra tankar. Jag behöver inte oroa mig för framtiden. ”Så skall min Gud, efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt vad ni behöver. “ (Vers 19). Jag tror på det löftet! Och detta är ett löfte som gäller nu och för evigt!

Detta är några av mina favoritstrofer från vår sångbok Herrens Vägar:

Det Du sänder på min väg till mig,
Mäter Du i kärlek upp så noga.
Men "i dag" en gåva är från Dig.
Jag mig böjer för Din plan, den goda.

Så jag tröstar mig inte med tomma ord om hur Gud väntar på att ge mig en speciell man. Nej, min tröst är att Gud leder varje steg i mitt liv. Oavsett omständigheter har Gud planerat det för att vara det allra bästa för mig och om jag litar trofast på honom har han en rik och evig belöning redo för mig. Det är absolut en kamp, men det är det enda som ger mig frid och ro i mitt hjärta.

Och mitt liv är rikt och lyckligt!

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.