Att välja tro: En komplicerad diagnos

Att välja tro: En komplicerad diagnos

Del 1: Jag ställdes inför valet mellan rädsla och tillit.

4 min ·

Min resa började för många år sedan, när jag befann mig i slutet av tonåren. Jag hörde en historia som gjorde ett starkt intryck på mig. En vän berättade att en gemensam vän av oss hade fått diagnosen cancer. Min första reaktion var att tänka: "Så hemskt!", men min vän fortsatte att berätta om hur Gud hade använt situationen till att få uträttat stora förändringar i familjen. Det var något helt nytt med dem. Gud hade utfört ett stort verk i dem med hjälp av detta.

Historien påverkade mig starkt och tände verkligen en brand inom mig. Jag har tänkt på historien många gånger under årens lopp och varje gång har jag upplevt en sorts "väckelse". Det är intressant eftersom deras historia egentligen inte angår mig överhuvudtaget.

20 år senare

Vi spolar framåt 20 år. Vår 16 månader gamla son Sebastian kämpade med stora hälsoproblem som saknade diagnos. Till slut fick han en väldigt komplicerad diagnos som var svår att acceptera. Så komplicerad var den att till och med grädden av specialister inte kunde ge några svar.

På den tiden hade han en G-tub placerad i sin mage, och fick all näring genom tuber. Den mest allergifria medicinska formeln fungerade inte. Hans kropp avvisade vår sista näringskälla för honom och inget fungerade för honom.

Och vad var det som kom tillbaka till mig om och om igen mitt i allt detta? Den historien som alltid hade påverkat mig så starkt naturligtvis. Till sist förstod jag att jag inte kunde släppa den historien. Detta var min chans till att tro på att Gud skulle använda sig av detta till att uträtta fantastiska saker för oss!

Vi fick höra att vårt liv aldrig skulle bli sig likt igen.  Och det blev verkligen annorlunda, men inte på det sätt som vi tänkt oss. Tillsammans med historien som visade hur den nya tiden i våra liv skulle bli, kom även en vers till mig:

"Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er." Joh 14:26.

Vi var inte ensamma. Vi hade den helige Ande till att vägleda oss genom detta.

(Artikeln fortsätter efter videon)

"Gudomlig matematik"

Jag kunde välja mellan att ge efter för rädsla och panik och förtrösta på människor och deras idéer. Eller så kunde jag lita på det Gud hade gett mig för så många år sedan, och lita på att han hade sin hand med i allt detta.

Jag grep tag i orubblig förtröstan på Gud och flydde från rädslan. Definitionen för rädsla är: "En obehaglig känsla som kommer av tron på att något är farligt, orsakar smärta, eller är ett hot."

Så om tron i rädsla orsakar obehagliga känslor som stress, oro, ångest, ilska, osv, då måste tro på motsatsen, vilket jag tror är tillit, ge frid, tröst, vila, glädje, osv.

Jag gillar inte matte, men jag älskar "gudomlig matematik!"

Jag har upptäckt att jag kan gå igenom något som borde kännas tungt, och fortfarande känna fullständig vila!

"Må hoppets Gud uppfylla er med all glädje och frid i tron, så att ni överflödar i hoppet genom den helige Andes kraft." Rom 15:13.


Klicka här för att läsa del 2 av Rachels historia.

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.