Vad måste jag komma ihåg på en "dålig dag"?

Vad måste jag komma ihåg på en "dålig dag"?

Har du någonsin haft en dag då allt bara verkar gå fel?

Har du någonsin haft en dag då allt bara verkar gå fel?

Från ögonblicket då du reser dig upp från sängen, önskar du bara att du kunde krypa tillbaka och hoppa över allt du måste ta itu med under dagen. Jag tror nog att vi alla har upplevd sådana tider.

Ett löfte från Gud

Det är en dag då Gud ger dig extra möjligheter till att segra. Det känns egentligen inte som att Han bryr sig särskilt mycket om dig, när allt verkar gå fel! Med Guds ord är tydligt. "Ingen annan frestelse har drabbat er än vad människor får möta. Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestas över er förmåga, utan när frestelsen kommer, skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut." 1 Kor 10:13. Det innebär att även på dagar, då allt tycks gå emot dig, är det möjligt att inte bli irriterad och bitter, eller falla när du frestas.

Det är en dag då Gud ger dig extra möjligheter till att segra.

Davids exempel: En orädd segrare

Jag minns särskilt en gång då jag hade en av dessa dagar. Allt tycktes gå emot mig. När jag lade mig på kvällen och tänkte igenom allt som hade hänt, blev jag påmind om historien om David och Goliat i Gamla testamentet. David var bara en ung man mot en mäktig krigare, men han var så full av trons anda, och litade så totalt på Gud, att han inte var rädd. I denna trons anda och kraft kunde han besegra och döda jätten och därmed besegra hela fiendens armé. Han tog sin fiendes huvud, och som ett resultat av sin trofasthet återupprättades freden för israeliterna, efter att ha plågats länge av filistéerna.

Ett segrande liv

Jag tänkte på sammanhanget mellan denna historia och dagen som jag precis hade upplevt och kände att jag hade befunnit mig på slagfältet hela dagen, och allt jag kunde se var fiender i mitt kött, som egen irritation eller vrede över att inte kunna ändra min situation. Hur lätt är det inte då att låta min frustration gå ut över andra genom att svara fräckt eller smälla till i vrede. Men jag visste att mina fiender skulle vinna om jag gjorde det. Då skulle jag inte besegra dem, utan de skulle ha vunnit ett slag mot mig. Istället för att reagera på detta sätt, kunde jag känna igen fienden inom mig själv, och välja at fördöma dem före jag föll. Jag kunde vägra att ge vika för saker som bitterhet, irritation eller vrede. Varje gång de reste sig, kunde jag säga "Nej!" och be om hjälp till att segra.

Jag visste att mina fienders huvuden var i mina händer, och jag kände en djup frid och glädje när jag insåg att Gud verkligen hade gett mig en utväg från alla dessa situationer.

I slutet av dagen kunde jag säga att jag hade kämpat en otrolig kamp mot min egen syndiga natur. Jag visste att mina fienders huvuden var i mina händer, och jag kände en djup frid och glädje när jag insåg att Gud verkligen hade gett mig en utväg från alla dessa situationer. Jag visste att jag inte hade gett vika, att jag hade segrat.

Och Gud vill det samma för dig i din situation! Du kan också återupprätta fred i landet, även på de dagar då allt tycks gå fel!

Skriften är hämtad från Svenska Folkbibeln. Copyright © 1998 av Stiftelsen Svenska Folkbibeln och Stiftelsen Biblicum. Används med tillstånd.